tisdag 14 maj 2013

#70. Skyldig!

Efter två månaders rättegång och tio dagars överläggningar av juryn har domen fallit. Kermit Gosnell, ”abortläkaren” jag skrivit om tidigare i #67, har befunnits skyldig till mord på tre spädbarn och dråp på en kvinna som sökt sig till Gosnells klinik.

Juryn har slagit fast att de tre barnen föddes levande, men dödades av Gosnell eller hans personal genom att ryggmärgen klipptes av i nacken.

Under samma rättegång har Gosnell dömts för ett antal övriga brott, bland annat svindleri och att vid mer än 200 tillfällen brutit mot delstatens abortlag som anger att det måste passera minst 24 timmar mellan det första läkarbesöket och utförandet av aborten. Gosnell döms även för att vid upprepade tillfällen ha aborterat barn äldre än 24 veckor, vilket är delstatens gräns för abort.

Rättegången mot Kermit Gosnell har lett till att abortfrågan lyfts upp på dagordningen i USA.

Abortförespråkare menar att Gosnells agerande bör leda till mer lättillgängliga aborter för att undvika att gravida kvinnor söker sig till oseriösa abortkliniker (en nyligen utförd undersökning gör enligt en artikel i Washington Post gällande att 25 procent av alla amerikaner anser att abort alltid ska vara tillåten oavsett graviditetslängd).

Abortmotståndare (enligt samma undersökning anser 20 procent av alla amerikaner att abort ska vara helt förbjudet) menar å sin sida att rättegången mot Gosnell satt fingret på vad alla aborter innebär – ett dödande av liv.

Den 72-årige Gosnell kvarstannar i häkte i Philadelphia i väntan på att påföljden fastställs under nästa vecka.

Kermit Gosnell riskerar dödsstraff.

2 kommentarer:

 1. Konstigt att abortförespråkarna kan tycka att det här ska leda till ä n n u mer lättillgängliga aborter?!
  De får det att låta som att Gosnells abortpraktik var illegal, men det var den väl inte?
  En anställd vittnade om att flera aborterade barn var stora, de levde och rörde på sig och Gosnell skämtade om en stor pojkbebis som inte rymdes i skokartongen han skulle slängas i. En bebis levde och andades i 20 minuter innan en annan personal klippte ihjäl den med kirurgsax.
  Man brukade döda dem så, klippa dem över ryggen.

  Det olagliga var väl att flera aborter utfördes efter tillåtna tiden, 24veckors gräns.

  Snarare är det så att folk som systematiskt dödar blir så sjukt hårda av det så de mister kollen. Ett tolvveckors foster eller ett 28 veckors, vad spelar det för roll? Liv som liv...

  Enligt undersökningar är drygt 50% av amerikanska folket emot abort.Så när svenska media pratar om abortmotståndare i USA som väldigt få och extrema kristna, så är det ungefär hälften av vuxna befolkningen! Snacka om lögnrapportering. Men i Sverige måste abort alltid beskrivas som positivt så därför kallas folk som säger nåt kritiskt om abort för fula saker.

  SvaraRadera
 2. I regeringssamarbetet medverkar sedan sju år ett parti som heter Kristdemokraterna. Detta partis ordförande Göran Hägglund har under dessa sju år varit socialminister och har där haft det yttersta ansvaret för de propositioner, förordningar, regleringsbrev, utredningar, utredningsdirektiv och andra initivtiv och beslut som emanerar från hans departement.

  Under dessa sju år har antalet aborter inte minskat i Sverige.

  Under dessa sju år har tidsgränsen för abort inte reducerats.

  Under dessa sju år har någon samvetsklausul inte införts för anställda inom sjukvården som inte vill delta i abortering av små ännu ofödda människor och detta trots kritik från EU i frågan.

  Om det var några som Jesus satte i första rummet så var det de små barnen. Om det är något han varnar för så är det att på något sätt förföra eller skada dessa små. Det är bara att läsa innantill i evangelierna.

  Och så detta politiska riksdagsparti, som ingår i regeringen, som heter Kristdemokraterna och som inte gjort någonting för att rädda dessa små ofödda små barn.

  Kristdemokraterna kan väl åtmindstone ta bort prefixet "Krist-" i partinamnet så att man slipper bli så förtvivlat sorgsen över att inte ens en parti som i och med sitt partinamn gör anspråk på att vara kristet, inte gör någonting som helst för att rädda ett endaste litet ofött människobarn.

  Och stackars denne Kermit Gosnell som inte bara bär med sig denna dödssynd utan också står under Guds fruktansvärda vrede. För om det är något som gör Gud fruktansvärt vred så är det när vi dödar dessa de allra minsta och skyddslösa - de som har änglar som alltid ser Guds ansikte.

  Och jag varken kan eller vill döma men jag säger också, stackars denne Göran Hägglund som inte tog till vara de sju år han hade möjlighet att göra något väsentligt för att rädda några av dessa små ofödda barn. /sw

  SvaraRadera